יום שני, 7 בספטמבר 2009

מסעדות בפורטו אלגרה

בתור חובבי אוכל ידועים לפורטו אלגרה יש מגוון רחב של מסעדת ושיטות אכילה להציע. כמובן שלא יצא לנו עדיין לדגום את כל המסעדות אבל את השיטה כבר הבנו.

לארוחת צהריים יש בגדול 3 אפשרויות

1. מרכז אוכל מהיר באחד הקניונים. מגוון רחב של מסעדות (פיצות, המבורגר, בשר, ארוחה בצלחת) אבל זו האופציה הפחות עדיפה.

2. אוכל לפי משקל - לוקחים צלחת, מערימים עליה מה שרוצים ואח"כ שוקלים. המחיר אחיד. דין בשר כדין לחם. דין אורז כדין קינוח. גם אופציה זו לא הכי טובה כי לא תמיד הכל טעים. לקחת - שילמת.

3. מזנון חופשי זו האופציה הטובה מכולם. משלמים מחיר אחיד - בין 10 ל18 ריאל (להכפיל ב 2 לשקלים) והאוכל חופשי. לוקחים מה וכמה שרוצים. סלטים, תוספות, בשר, קינוחים, סושי, פסטות - הכל לפי סגנון המסעדה.

בכל אחת מהאפשרויות המגוון עצום. והאוכל מאוד טעים

לערב אפשר לאכול באחת מהשיטות הבאות (טוב, אפשר גם צהריים אבל פחות כלכלי)

1. מנות בהזמנה - אופציה נחמדה אבל משעממת, אלא אם חולקים כמה מנות עם חברים
2. אוכל בסבב - דומה למזנון אבל במקום לקום לאוכל - האוכל מגיע אליך.
תחת הקטגוריה הזו הסגנון הפופלרי ביותר היא הצ'ורוסקריה. זו לא מסעדה ספציפית אלא שיטת בישול של הבשר. עשרות שפודי ענק ( יש הקוראים להם חרבות) זורמים אל השולחן עם כל החיות (עוף, בקר, כבש, חזיר) ועם עשרות נתחים (פילה, פקניה, אנטריקוט ועוד כל מיני). יש בר סלטים ליד איתו מתחילים. על השולחן שמים קצת תוספות (אבל ממש קצת כי באנו לאכול בשר). כל התענוג עולה 40 ריאל.

לאחרונה גילינו מסעדת פיצה בסגנון. אוכלים במקום בשר - פיצה. גם כאן בר סלטים לפתיחה ואח"כ הפיצות זורמות. מרגריטה, מוצרלה, אמריקאית (עם המבורגר ותפוצ'יפס), פרות ים, 4 גבינות, 6 גבינות, אורוגולה (מגיע פיצה ועליה הר של אורוגולה), פפרוני, פטריות, תרד, ברוקולי ועוד ועוד. שבענו מהפיצות? הגיע תור הקינוחים. מה יש לקינוח? נכון, פיצה! עם שוקולד, עם תפוחים, עם תותים וקצף ביצים, עם קרם פסיפלורה, עם קוקוס ועוד ועוד... והמחיר? 27 ריאל. ילדים משלמים חצי

בדומה - מסעות איטלקיות שהפסטה זורמת...

סוף שבוע טיילנו באזור גרמדו - כפרים שנבנו על ידי מתיישבים אירופאיים. יוקדש פרק נפרד לטיול אבל האוכל - הספציליטה של המקום זה פונדו. מנהראשונה -פונדו גבינות. טובלים לחם, תפו"א ותירס גמדי בגבינה נוזלית מבעבת. מנה עיקרית - פונדו בשר - פלטה לוהטת מגיעה לשולחן עם מבחר בשרים אשר מוכנים על ידי הסועדים. ליד הבשר - כ 15 רטבים שונים. חלקם מתוקים וחלקם מלוחים. קינוח? נכון, פונדו שוקולד. רוטב שקוולד חם ולידו מבחר פירות - בננה, תפוח, אננס, תפוז, פפיה, תותים, מלון, ענבים, וופלים. התענוג כולו - 40 ריאל לאדם.

ואנחנו כאן רק חודש.... מיכל - דחוף מועדון ספורט....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה