יום שני, 25 בינואר 2010

דרך היין

סנוניות ראשונות הגיעו לבקר אותנו – סבתא עירית וסבתא נעימה.
שלושה ימים ראשונים לביקורן העברנו בפורטו אלגרה בין המסעדות ובתי הקפה ונהננו מנסיעה יפה באוטובוס תיירים באיזור השכונות הדרומיות של העיר.
בהמשך נסענו לסופשבוע ארוך באיזור היין של ריו גרנדה דו סול, בו מייצרים את רוב היין בברזיל. הצטרפו לנסיעה גם חברינו יוליה והנרי.
ישנו כולנו בפוסדה (כבר מכירים את המושג? צימר ברזילאי) מקסימה ביותר, בתוך יקב קטן. הצימר מוקף בגפנים, עכשיו העונה – ביום האחרון אפילו קבלנו ערכה לבציר (סלסלה, מגבת, מספריים וכפפות), בחצר הצימר דשא יפה, בריכה, שחמט ענק ועוד פינות חמד.
האיזור כולו כפרי, ירוק ביותר, הטבע בהדרו משובץ בעיירות מתוקות – הסבתות אמרו שהן מרגישות לגמרי באיטליה (ובאמת רוב התושבים באיזור הם צאצאים של מהגרים מאיטליה).
עצרנו בתצפיות לראות נחלים ומפלים, ביקרנו, טעמנו, קנינו יין ושמענו הסברים בחלק מהיקבים (עד שהנוער מחה בתוקף על שעמום יתר...), נסענו בדרך שנקראת "דרך האבנים" ובה בתים כפריים שבכל אחד מהם מראים ומוכרים תוצרת חקלאית אחרת – בין היתר בית העגבניות בו מוכרים כל מה שחשבתם ולא חשבתם שאפשר לעשות מעגבניות כולל קרמים למיניהם, גלידה ושוקולד. בבית הכבשים גבינות כמובן, שוב קרמים וכל מיני נעלי בית, כובעים, מעילים וכדומה. בבית הפסטה – נחשו מה? ואחרון חביב היה בית התה, בו מגדלים ומייצרים את התה שנקרא chimarrao או herva mate ששותים בכל דרום ברזיל, אורוגואי וארגנטינה מכוסות מיוחדות, עם קש מיוחד. לנו לא היה טעים במיוחד, המקומיים פה שותים את זה כל היום, בכל מקום ובכל הזדמנות.
ביום האחרון נסענו ברכבת קיטור ישנה, נסיעה של כשעה וחצי, ואין רגע דל – עוצרים בתחנות ומקבלים יין ומיץ ענבים, ברכבת עצמה עוברים כל הזמן נגנים, זמרים, רקדנים ושחקנים לבושים בבגדים מסורתיים של המהגרים האיטלקים או של הגאושוס (הבוקרים של ריו גרנדה דה סול).
בקרנו גם בעיר הבירה של האיזור ושמה בנטו גונסלבס. הכניסה לעיר בצורת חבית יין ענקית ובאמצע העיר מזרקה קטנה שמשפריצה יין (או אולי מים צבועים אדום – לא טעמנו...)
נהננו מארוחות טעימות וחזרנו שמחים ומרוצים לפורטו אלגרה, לשבוע נוסף של בילויים עם הסבתות.
מחכים לאורחים נוספים, כולכם מוזמנים!

תמונות כאן: http://picasaweb.google.com/dancygier/yEaBFG#

יום חמישי, 14 בינואר 2010

החופש הגדול 2010

בישראל חורף, ופה מזג אויר קייצי ונעים
הבנות בחופש הגדול, עודד עובד (בברזיל וגם בחו"ל), חלק נכבד מהחברות לצערנו לא בעיר, ואני בתפקיד קצינת הבידור הראשית.
הבנות אולי היו שמחות לבלות את מרבית זמנן מול המחשב, הטלוויזיה והווי, וקצת בבריכה אבל בכל זאת אני מצליחה להוציא אותן פה ושם אל האחו.
חמושות באוטו וביוליה - חברה טובה, דוברת פורטוגזית מצוינת ומכירה את הדרכים יותר טוב מה - GPS, נסענו לבילויים יומיים: בגן חיות גדול ומגוון, בעיירה מקסימה ומטופחת, שאפילו פחי האשפה שבה מקושטים, ושמה נובה פטרופוליס. בעיירה אגמים, פארקים ומבוך נחמד. היה גם נסיון להגיע למנזר בודהיסטי, נסיון שנכשל עקב שטפונות שארעו כיומיים לפני שהגענו וגרמו לסגירת הדרכים (גם זה חלק מהקיץ פה). בתור תחליף מצאנו טיילת נחמדה על שפת נחל וגן משחקים.
תמונות: http://picasaweb.google.com/dancygier/2010#

יום שני, 4 בינואר 2010

חופשת קיץ באי של סנטה קתרינה

בילינו שמונה ימים במקום קסום ביותר – האי של סנטה קתרינה.
קצת גיאוגרפיה ופרופורציות: ברזיל, בדומה לארה"ב, מחולקת למדינות. פורטו אלגרה היא בירתה של הדרומית מביניהן, ריו גרנדה דו סול (הנהר הגדול של הדרום). צפונית לה נמצאת סנטה קתרינה הקטנה יחסית (שטחה כ -95,000 קמ"ר ואוכלוסיתה כ - 6 מליון נפש) ובירתה פלוריאנופוליס.
נסענו באוטו כשש שעות, ו"גרדנו" בקושי נקודה קטנה על המפה של מדינת הענק ברזיל, שגודלה פי 420 משטח מדינת ישראל.
האי, מחובר ליבשת בגשר רחב ידיים, אורכו כתשעים ק"מ והוא פשוט מקום יפהפה. דמיינו הרים גבוהים, עם צמחיה טרופית ירוקה ומגוונת, שנשפכים במקומות רבים כמעט עד קו המים, רצועות חוף עם חול דק- דק ולבן (יש באי 42 חופי רחצה מוכרזים), באמצע האי אגמים ונחלים, דיונות רחבות ידיים ועשרות תצפיות מדהימות על הנוף מכיוונים שונים.
על פי עצת יודעי דבר, חבריו הברזילאיים של עודד מהעבודה, התמקמנו בחוף בצפון האי. חוף שמתאים במיוחד למשפחות, עם מים שקטים ונעימים.
בחוף חגיגה שלמה: אנשים, תינוקות, ילדים, ספורט מים וסצנות אוכל ומסחר מפותחות במיוחד – בכל רגע נתון עוברים עשרות רוכלים ומציעים הכל. ממשקפי שמש, בגדים, בגדי ים, כובעים, תכשיטים ועד עגלות מיצים "משוכללות" להכנת שייקים וקוקטיילים (עודד שוקל הסבת מקצוע...) כולל הלהיט הטעים ביותר – אסאי, פרי טרופי מתוק וטעים שמכינים ממנו ברד שמוגש עם בננה וגרנולה, ובנוסף מוכרי צ'ורוס, שיפודי גבינה שעוברים השחמה בגריל על המקום, תירס חם שמחזיקים עם עלה.... הכל טעים טעים וזול.
בקו המסעדות שמאחורי החוף, מגוון אפשרויות אכילה נוספים – ממסעדות דגים ופירות ים ועד דוכנים להכנת קרפ על שיפוד, דוכני פסטל (הורסיה הברזילאית לבורקס) בשלל מילוייםמלוחים ומתוקים וגלידריות עם עשרות טעמים ומגוון אפשרויות של סירופים, סוכריות, קצפות ועוד – התשלום לפי משקל.
את מרבית השעות הלא חמות, בקרים ואחה"צ, בילינו בחוף באכילה, שחיה, צעידה ומשחקי חוף.
בין לבין, בעיקר בשעות החמות, נסענו לראות חופים אחרים – חופי דייגים, חופי גולשים, חוף העשירים... יום אחד שטנו בסירת מנוע רעועה לאי קטן שכולו שמורת טבע (אבל יש שתי מסעדות...) ובו המוני צדפים, שחפים וחיות שאנחנו לא בטוחים בשמן שמתקרבות בלי פחד אל האנשים – תחושה של אי טרופי אמיתי. בוקר אחד העברנו בעיר העתיקה של פלוריאנופוליס, הסתובבנו בשוק יפה וצפינו בהופעת רחוב של אינדיאנים תחת עץ תאנה מרשים ועתיק יומין. יום אחד בילינו על גדות האגם שבלב האי וצפינו בנוף מרהיב. תכניות לטיולים רגליים נגנזו מפאת החום, סיבה טובה לחזור שוב בעונה קרירה יותר (מי מצטרף?).
האמיצים שבינינו (נחשו מי?) נהנו מריחוף במצנחי רחיפה ודווחו על הנאה מושלמת ונוף מדהים.
http://www.youtube.com/watch?v=VZqAACsb22g
ומעל הכל, קשה היה להתעלם מהמראה המרהיב והנפוץ ביותר באי: ישבנים ברזילאיים נשיים עסיסיים ושחומים, מציצים דרך חוטיני קטנטן.
תמונות מייצגות, היה קשה לבחור: